Content optimalisatie

SEO copywriting

Wil jij meer bezoekers aantrekken en jouw posities in zoekmachines verbeteren met de juiste content? Zoek dan niet verder. Ik ben een professionele SEO specialist, en help jou met het optimaliseren van content!

SEO copywriting advies nodig?

Ik analyseer jouw SEO content GRATIS
en laat je weten waar kansen liggen.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Tijdelijk 20% korting op je eerste maand.

Wat is SEO copywriting?

Als je op zoek bent naar een manier om jouw bedrijf online te laten opvallen, dan is SEO copywriting de perfecte oplossing. SEO copywriting is het schrijven van aantrekkelijke en overtuigende teksten op basis van specifieke zoekwoorden. Deze twee begrippen gecombineerd zorgen vaak voor hoge rankings in zoekmachines, en direct ook voor meer verkeer naar je website. Laat concurrenten die hier geen gebruik maken ver achter je!

Om gevonden te worden, heeft je website content nodig. Dit zal Google helpen te begrijpen waar jouw site over gaat en of ze deze hoger moeten plaatsen voor bepaalde zoekwoorden op hun zoekmachine. Om de kans op vindbaarheid te vergroten kan ik jouw content optimaliseren voor maximale vindbaarheid!

Voordelen van SEO copywriting

 • Goede content kan veel website verkeer opleveren
 • Vergroot je kansen op binnenkomende links
 • Je creëert bewustzijn over het onderwerp
 • Goede content kan klanten overhalen
 • Opbouwen van loyaliteit met je doelgroep
 • Bereik je doelgroep in alle fases van het klanttraject
Contact opnemen

Hoe werkt content optimalisatie?

Je wilt jouw doelgroep bereiken met de juiste zoekwoorden en termen. Dat is waar ik je mee kan helpen, het aanbieden van content optimalisatie diensten voor een verscheidenheid van behoeften! Met mijn zoekwoordenanalyse kun je er zeker van zijn dat ongeacht wat voor soort tekst of webpagina het is, dat we ons richten op iets waar mensen ook echt naar zoeken op zoekmachines zoals Google.

Google heeft zich zo ontwikkeld dat het tegenwoordig relevante zoektermen en synoniemen aan elkaar kan koppelen. Om deze reden gaat onze aandacht bij content optimalisatie niet alleen uit naar slechts één bepaalde zoekterm, maar wordt de aandacht vooral gericht op het onderwerp in zijn geheel.

Seo copywriting

SEO copywriting uitbesteden

De juiste content kan een enorm verschil maken in hoe goed jouw bedrijf presteert. Als ervaren online marketing specialist help ik je graag met het optimaliseren van je huidige content of het creëren van nieuwe content. Voor meer informatie kun je altijd contact opnemen – het maakt niet uit hoe groot of klein een project klinkt.

De juiste zoekintentie bepalen

De beste manier om je bezoeker te helpen is door zijn vraag te beantwoorden. In de tekst richt je je vooral op een onderwerp en niet alleen op specifieke zoekwoorden. Op deze manier kun je een antwoord geven op de zoekvraag van de bezoeker, die in elke fase van het klanttraject weer anders kan zijn, maar uiteindelijk zal het hem helpen te vinden wat hij nodig heeft. 

Je kunt je klanten niet zomaar algemene informatie geven, want dan gaan ze weg. Je hebt specifieke content nodig voor elke fase in de customer journey! Ik zorg ervoor dat alles wat geschreven wordt een passende toon en stijl heeft, zodat het resoneert met mensen op verschillende punten. Hoe content moet klinken en eruit moet zien, hangt af van waar iemand zich in zijn koopcyclus bevindt: van algemene informatie vooraf tot specifieke details wanneer hij klaar is om te kopen!

Zoekwoordenanalyse

Een doorlopend proces

Als je eenmaal een tekst hebt geoptimaliseerd voor SEO, is het verleidelijk om te denken dat alles klaar is. De zoekmachine leest je content en als die goed aansluit bij waar mensen op dat moment naar zoeken, dan is dat mooi! Helaas blijft Google hun algoritme continu updaten, dus zelfs als we denken dat onze site voldoende geoptimaliseerd is – komt er al snel iets nieuws langs en wordt alles weer van zijn plaats gewist. Het helpt ook niet mee wanneer concurrenten beginnen te kruipen in die kieren waar nog geen concurrentie is; ze kunnen zo relatief snel profiteren. Alleen al om deze twee redenen is het belangrijk om je content niet één keer, maar periodiek te optimaliseren.

Verdiepen en verbreden

De content op jouw website moet zo beknopt en duidelijk mogelijk te lezen zijn, zodat bezoekers gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken. Om dieper op het onderwerp in te gaan of uitleg te geven, maak ik aparte pagina’s aan, zoals deze!

Vervolgens worden interne links aangemaakt vanuit de huidige teksten naar deze verdiepende, verbredende of andersoortige relevante teksten. Op deze manier houden we onze website goed georganiseerd en toegankelijk voor zowel Google EN bezoekers!

Google analytics groei

Waarom SEO copywriting?

Als je het goed doet, kan SEO copywriting helpen om de bekendheid van je bedrijf in de zoekmachines te vergroten en de ranking te verbeteren. Dit betekent dat na verloop van tijd meer mensen te weten zullen komen welke producten of diensten beschikbaar zijn bij een bedrijf, omdat ze als relevant worden gezien door degenen die Google regelmatig gebruiken. Hogere posities betekenen een betere zichtbaarheid die direct leidt tot een hoger aantal bezoekers – en ook een hogere omzet!

Adviesgesprek aanvragen
 • Verbeter je online vindbaarheid
 • Meer bezoekers en conversies
 • Vergroot je naamsbekendheid
 • Profiteer lang van de investering

Meta titles en beschrijvingen

Een meta titel en beschrijving kunnen het verschil maken tussen gebruikers die op jouw site klikken of hem negeren. Ze worden weergegeven in de zoekresultaten van Google, dus zorg ervoor dat ze boeiend zijn!

Met de meta geef je een korte preview of samenvatting van je content die te vinden is als je vanuit de zoekresultaten op een websitepagina klikt. Dit is wat potentiële bezoekers in eerste instantie zien, en dus moet het overeenkomen met hun zoekopdracht en tevens verleidelijk genoeg zijn om door te klikken. Om een goede titel & beschrijving te bedenken test ik vaak cijfers uit Google Search Console’s statistieken pagina’s, zoals gemiddelde tijd doorgebracht op pagina etcetera – afhankelijk van welke metrics belangrijk zijn met betrekking tot deze specifieke niche markt!

Tdim - internet marketing enschede

SEO copywriting uitbesteden?

Je kunt de kracht van een goed geschreven, boeiende SEO-tekst niet onderschatten. Maar het is niet zo eenvoudig om inhoud te creëren die zowel aan jouw behoeften als aan Google’s zoekalgoritmen voldoet – daarom is het aan te raden om dit soort werk uit te besteden!

Met een taalvirtuoos en vindbaarheidsgoeroe aan boord, kun je in een mum van tijd aan de slag!

 • Snelle oplevering en resultaat
 • Een nieuwe frisse blik
 • Flexibel inzetbaar
 • Hogere rankings in de zoekresultaten

Advies nodig voor SEO content?

Benieuwd wat SEO content voor jouw organisatie kan betekenen?
Laat je gegevens achter en ik neem contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

Wat is SEO copywriting?

SEO copywriting is de kunst en wetenschap van het schrijven voor zoekmachines. Het kan door iedereen worden gebruikt, ongeacht of ze een content marketeer zijn of niet! Als SEO-vriendelijke tekst goed geschreven is, zorgt het ervoor dat uw website beter vindbaar is op Google, wat betekent dat u meer bezoekers krijgt van deze zoekopdrachten, in tegenstelling tot zoekopdrachten waarbij er geen “SEO-vriendelijk” geschreven materiaal beschikbaar is.

Waarom heb ik SEO copywriting nodig?

SEO copywriting is een krachtig instrument om meer klanten aan te trekken en te zorgen voor hogere conversiepercentages. U kunt blogs laten schrijven door SEO copywriters op uw website, waardoor het gemakkelijker wordt om andere bedrijven te overtreffen in de zoekmachine rankings, omdat de inhoud speciaal is gemaakt met Google’s algoritme in het achterhoofd!

Wat kost SEO copywriting?

De kosten van SEO copywriting zijn afhankelijk van de werkzaamheden die ik ga uitvoeren. U kunt mij inhuren als ondersteunende kracht of om een online strategie te implementeren. Een van de belangrijkste aspecten van SEO copywriting is dat het een continu proces is. Je moet elke maand aan je site werken zodat Google (of elke andere zoekmachine) je herkent als een autoriteit en je posities stabiliseren. Neem vrijblijvend contact met mij op over hoe we samen kunnen werken.

Wat zijn de voordelen van SEO copywriting?

U wilt dat de boodschap van uw organisatie duidelijk en authentiek is, dus de beste manier is door boeiende content te creëren. Hoe meer mensen het delen – hetzij opzettelijk via verwijzingen of gewoon omdat ze gepassioneerd zijn over wat u hebt gemaakt – betekent dat er altijd iemand zal luisteren! Duidelijke teksten zorgen er ook voor dat bezoekers actie ondernemen, zodat ze niet alleen informatie uit blogs consumeren, maar zich ook verplicht genoeg voelen om waar mogelijk ook de conversie te verhogen.

Deze klanten gingen je voor

Taniel skincare
Homemeubels logo
Alleswater logo
Dekbedenzo logo
123ledstrips logo
Vitaminentotaal logo